Materiaal


Nordic Walking is wandelen met stokken (poles). Poles zijn dus heel belangrijk bij Nordic Walking.

Waar moet een goede Nordic Walking pole aan voldoen?

  • Het materiaal waar de pole van is gemaakt dient bij voorkeur uit carbon composietmateriaal te bestaan. Dit maakt de pole zowel licht als stevig.
  • Door het carbon composietmateriaal is de pole ook flexibel, en worden de trillingen, die tijdens het lopen ontstaan, gedempt.
  • De schacht van de pole bestaat uit een stuk, zodat lengte constant blijft. Voor de bepaling van de juiste lengte is de formule 0.68 x de lichaamslengte een richtlijn.
  • De pole is voorzien van een ergonomisch gevormd handvat die optimale grip geeft.
  • Aan het handvat zit een pols/handriem (strap). Deze strap zorgt voor de overbrenging van de kracht van de arm naar de pole en voor een ontspannen zwaai van de arm naar voren.
  • De strap moet comfortabel zitten en goed verstelbaar zijn.
  • Voor het lopen op onverharde ondergrond is aan de onderkant van de pole een verwisselbare harde metalen punt (spike) bevestigd.
  • Voor het lopen op verharde ondergrond kan over de spike een asfaltdop geschoven worden. Naast extra grip geeft deze dop extra demping.

NORDIC4ALL heeft gekozen voor poles van Elmakes.
De Elmakes poles zijn verkrijgbaar via uw INWA Nordic Walking instructeur.

Niet alleen de poles, maar ook de schoenen zijn belangrijk. Aangeraden wordt om lage, goedpassende wandelschoenen te kiezen. Veel schoenfabrikanten (o.a. Meindl en Salomon) hebben speciaal voor Nordic Walking schoenen ontwikkeld. Laat u uitgebreid voorlichten door uw schoenspecialist.

Nordic Walking kan in alle weertypen gedaan worden. De juiste kleding kiezen is belangrijk. Goede kleding beschermt het lichaam en voert vocht af.

Tijdens de demoles wordt aandacht besteed aan de diverse materialen.

NORDIC4ALL
De Savornin Lohmanstraat 13
6662 AG Elst (gld)
T. 06-3401 8325

Email: contact@nordic4all.nl   *   Website: www.nordic4all.nl

KvK Centraal Gelderland nr. 09173959